Főoldal

 

Ismét bezár a Planetárium!

 

A Kecskeméti Planetárium sajnálattal tudatja minden kedves látogatójával, hogy a Kormányhatározat alapján a mai naptól  határozatlan ideig, ISMÉT NEM TART NYILVÁNOS PROGRAMOKAT!!!!
Nem tartjuk meg a meghirdetett előadásainkat és csoportokat sem tudunk fogadni, illetve a csillagászati szakköreink működése is felfüggesztésre kerül. Kérjük szíves megértésüket, és türelmüket.

Mivel a planetárium most nem látogatható, vállaljuk, hogy belföldön díjmentesen felhívunk bárkit, aki emailben, vagy telefonon jelzi, és szívesen válaszolunk csillagászattal, vagy űrkutatással kapcsolatos kérdéseire. 
Vállaljuk továbbá rendhagyó csillagászati, űrkutatási online tanórák, vagy foglalkozások megtartását. Kérjük igényüket legalább egy héttel a kért időpont előtt jelezzék az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre, vagy Szűcs Lászlónál a 30/9-311-899-es telefonszámon.

 

 Szeretettel várjuk a csillagos égbolt színházába, ahol nappal és zuhogó esőben is a kupolára tudjuk varázsolni a csillagos égboltot! (Lehozzuk Önnek a csillagokat…)

Szemléltetjük az égitestek mozgását, mutatunk űrszondák által készített színes közelképeket, illetve a világ legjobb távcsöveivel fényképezett égitesteket. A planetáriumi vetítőgéppel be tudjuk mutatni az Egyenlítőtől az Északi Sarkig bármely földrajzi szélességről megfigyelhető csillagos eget. A Föld forgását szimulálva olyat is játszhatunk, mintha fölgyorsítanánk az időt. Sőt azt is, mintha űrhajóban lennénk. (Igazi rakétakilövést is tudunk mutatni.) Élőszavas műsorainkkal rugalmasan alkalmazkodunk a közönséghez. Megismerkedhetnek a látogatók a bolygókkal, csillagokkal, csillagképekkel, tájékozódhatnak a csillagászat és az űrkutatás legújabb eredményeiről, de akár nagyon látványos lézershow-ban is gyönyörködhetnek. Programjainkat ajánljuk óvodás kortól minden korosztálynak. Előadásaink játékos, beszélgetős show jellegű produkciók, sok-sok látvánnyal (lézer, 3D vetítés), és még több kísérlettel (rakéta kilövés, üstökös készítés, kísérletek fénnyel).

Egyéni érdeklődők (családok, kisebb csoportok is) számára fontos információkat keresse a "Műsoraink egyéni érdeklődőknek" menüpontban! Itt találhatja meg aktuális havi műsorainkat is.

Csoportokat (10 főtől) bármikor fogadunk, bejelentkezés és további információk a "Műsoraink csoportoknak" menüpontban!

Kérésre, egyéni egyeztetés alapján, angol, német és spanyol nyelven is tartunk előadásokat.